Advokatfirmaet Møller

+47 940 80 111

Boligkjøpere i Mo i Rana vant frem mot Protector

Advokat Møller ble kontaktet av to fortvilte boligkjøpere i Mo i Rana som følte de ikke fikk hjelpen de hadde betalt for, etter å ha kjøpt boligkjøperforsikring fra Help. 

Etter kjøp av et rekkehus, avdekket boligkjøperne en rekke feil og mangler på el-anlegget, bad, garasje m.m.

En stor del av kravet gjaldt fuktskader som følge utett tak. Både ytter- og innertaket måtte byttes. Selger hadde tegnet eierskifteforsikring hos Protector, som avslo kravet i sin helhet og ville ikke utbetale en eneste krone.


I denne saken viste det seg at innboforsikringen dekket de innvendige skadene etter lekkasjene. Borettslaget tok så regningen for skifte av så vel ytter- og innertak; men dette hadde ikke Helps advokat vurdert. Disse skadene ble estimert til rundt 200 000 kroner.

Det står å lese i vilkårene til Help at «[f]orsikringen dekker ikke krav mot andre enn boligselgeren eller selgers eierskifteforsikringsselskap. Krav mot tidligere salgsledd dekkes ikke.» 

Dette kan i mange saker påføre boligkjøperne store tap, ved at man da ikke får bistand med å fremme krav mot takstmenn, eiendomsmeglere, borettslag, sameier, håndverkere eller andre som kan tenkes å ha et ansvar for forskjellige feil og mangler. Dette er det viktig at boligkjøpere er seg bevisst ved tegning av boligkjøperforsikringen.

Trenger du generell juridisk rådgivning? Les mer om det her

Det ble så gjennomført rettsmekling, uten at partene kom til enighet. Da saken nærmet seg hovedforhandling, var det imidlertid bevegelse å spore og Protector økte forlikstilbudet sitt til kr. 365 000,- hvilket ble akseptert av boligkjøperne. 

Help betalte advokatregningen med kr. 1040,- eks. mva. per time. I tillegg ble det resterende (i det alt vesentlige) dekket av boligkjøpers innboforsikring. Resultatet ble at boligkjøperne gikk fra totalt avslag til å motta utbedringer og prisavslag på totalt (ca.) 565 000,- kroner.

Føler du også at du ikke får den hjelpen du trenger etter å ha fått tildelt en advokat gjennom boligkjøperforsikringen din? Ta i så fall gjerne kontakt for en gratis, innledende vurdering (inntil 30 minutter). 

Les mer om hvordan klage på boligkjøperforsikringen her

Del innlegg :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss i dag!

Vi er tilgjengelige for å hjelpe deg. Se mer på vår kontaktside.

Har du en eiendomssak?

Ta kontakt for en inntil 30 minutters gratis og uforpliktende førstevurdering av saken din.