+47 940 80 111

Fikk 850 000 kroner for feil ved våtrom og el-anlegg

Vår klient kjøpte en bolig der det ble opplyst av selger at det var gjennomført full kontroll av det elektriske anlegget, samt at alt arbeid på våtrom var utført av fagfolk.
Dette viste seg å ikke stemme og vår klient tok saken inn for retten. En uke før rettssaken inngikk partene et forlik og vår klient mottok 850 000 kroner i prisavslag.


Det som ble omtalt som en «full kontroll» av det elektriske anlegget i salgsdokumentene viste seg å kun være en stikkprøvekontroll av DLE, og dokumentasjonen på utført arbeid på våtrom var uspesifiserte kvitteringer til en rørlegger.

Les også: Prisavslag etter funn av hussopp

Selger hadde tegnet boligselgerforsikring hos Protector og selskapet ville befare eiendommen med takstmenn med kjente bindinger til forsikringsselskapet. Dette takket vår klient naturlig nok nei til. Det ble derfor besluttet at retten skulle oppnevne egne sakkyndige og disse var enige med takstmennene vår klient hadde engasjert på alle punkter. To eltakstmenn konkluderte med at det elektriske anlegget var utført med total mangel på respekt for liv og helse, og to byggtakstmenn konkluderte med at badet umulig kunne være bygget av en profesjonell håndverker.

Les også: Prisavslag etter funn av skadedyr


Etter dette valgte Protector å forlike saken mot å betale vår klient 850 000 kroner, uken før saken skulle opp for retten.
Dersom du har kjøpt bolig med mangler og ønsker bistand oppfordres du til å ta kontakt med vårt kontor. Du får da inntil 30 minutter gratis vurdering fra en av våre advokater/advokatfullmektiger som er spesialisert på tvistesaker etter omsetning av fast eiendom.

Les vår artikkel om håndverkertjenesteloven her

Del innlegg :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Har du en eiendomssak?

Ta kontakt for en inntil 30 minutters gratis og uforpliktende førstevurdering av saken din.