+47 940 80 111

Klient i Harstad mottok prisavslag på over 90% av kjøpesummen

Vår klient kjøpte en leilighet i Harstad der det ble avdekket en rekke mangler. Blant annet var det uklart hvorvidt etableringen og ombyggingen av leiligheten var omsøkt og godkjent av kommunen. Etter å ha byttet til advokatfirmaet Møller inngikk klienten til slutt et forlik med Protector der hun fikk tilbake over 90% av kjøpesummen, samt fikk beholde leiligheten.

Les også: Advokat i en nabotvist

Vår klient var på utkikk etter en passende bolig i Harstad og kjøpte en leilighet i et bygg der det tidligere hadde vært drevet næringsvirksomhet i første etasje. Gjennom årenes gang ble boligen ombygget flere ganger og det ble blant annet etablert flere boligseksjoner. Det er på det rene av seksjoneringen ble godkjent, men det var uklart hvorvidt søknad om godkjenning etter plan- og bygningsloven noen gang ble sendt inn og godkjent. Dette da etableringen av leiligheten fant sted før harmoniseringen av lovverket i 2017.

Les vår artikkel om bustadoppføringsloven her

Det var imidlertid stor uenighet mellom klients takstmann og Protectors takstmann om hvilke tiltak som måtte iverksettes for å få boligen godkjent i dag.

I tillegg var de uenige om skadeomfang og utbedringskostnad for diverse andre mangler (så som setningssprekker m.m.).

Les også: Prisavslag etter funn av skadedyr

Etter omfattende forhandlinger ble imidlertid partene enige om at klient får beholde boligen og motta over 925 000 kroner i prisavslag. Dette tilsvarte 92,5% av kjøpesummen.


Dersom du har kjøpt bolig med mangler og ønsker bistand oppfordres du til å ta kontakt med vårt kontor. Du får da inntil 30 minutter gratis vurdering fra en av våre advokater/advokatfullmektiger som er spesialisert på tvistesaker etter omsetning av fast eiendom.

Les her om avhendingsloven ved boligkjøp

Del innlegg :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Har du en eiendomssak?

Ta kontakt for en inntil 30 minutters gratis og uforpliktende førstevurdering av saken din.