Advokatfirmaet Møller

+47 940 80 111

Fikk over en million kroner etter søksmål

Vi bistod to klienter på Romerike som hadde kjøpt en relativt ny enebolig. Etter overtakelse viste det seg å mangle gyldig samsvarserklæring for det elektriske anlegget. Videre viste det seg at det var selger selv som hadde oppført boligens våtrom. Det ble også avdekket feil ved boligens terrasse.

Etter omfattende dialog med Protector – der selger hadde tegnet boligselgerforsikring – fikk kjøperne til slutt et tilbud på 300 000 kroner. Etter å ha byttet til vårt kontor ble saken tatt inn for retten, med den følge at Protector umiddelbart forlikte saken mot å betale 1,1 million kroner i prisavslag.

Les også: Prisavslag etter funn av råteskader

Den aktuelle eneboligen ble markedsført med en høy standard. Det viste seg imidlertid at mye av boligen var oppført som egeninnsats av selger selv, samt hans familie. Sønnen til selger – som var elektrolærling – hadde fylt ut samsvarserklæring for anlegget, noe han ikke har anledning til. Videre hadde selger selv oppført våtrommene i boligen. Riktignok var selger utdannet håndverker, men hadde ikke opplyst om egeninnsats og hadde heller ikke utført sitt virke på mange år.

Les om håndverkertjenesteloven her

Som følge av de ovennevnte forholdene fremsatte boligkjøperne krav om prisavslag overfor selger og Protector, som hadde solgt boligselgerforsikring til selger. Etter omfattende forhandlinger ble det omsider fremsatt et tilbud fra Protector på 300 000 kroner, hvilket ble avslått av kjøperne som i stedet kontaktet vårt kontor for bistand.

Protector ba så om tilgang til boligen med egne takstmenn. De fikk da tilbud om å befare eiendommen med nøytrale takstmenn uten bindinger til selskapet. Det ønsket ikke selskapet som utelukkende ville bruke sine faste takstmenn. Flere av takstmenenne Protector ønsket å benytte har også tidligere blitt dømt for brudd på det takstetiske regelverket i forbindelse med oppdrag for eierskifteselskapene.

Disse takstmennene fikk selvsagt ikke adgang til boligen og saken ble så tatt inn for retten.

Les også: Advokathjelp ved vannskade

Etter saksanlegget ble saken tok Protectors advokat kontakt med vårt kontor for å innlede forliksforhandlinger. Dette endte med at selskapet aksepterte å betale 1,1 million kroner til boligkjøperne – nesten fire ganger mer enn hva selskapet tilbød før de ble saksøkt.

Dersom du har kjøpt bolig med mangler og ønsker bistand oppfordres du til å ta kontakt med vårt kontor. Du får da inntil 30 minutter gratis vurdering fra en av våre advokater/advokatfullmektiger som er spesialisert på tvistesaker etter omsetning av fast eiendom.

Les mer om prisavslag ved boligkjøp her

Del innlegg :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss i dag!

Vi er tilgjengelige for å hjelpe deg. Se mer på vår kontaktside.

Har du en eiendomssak?

Ta kontakt for en inntil 30 minutters gratis og uforpliktende førstevurdering av saken din.