Advokatfirmaet Møller

+47 940 80 111

Eiendomsadvokat i Oslo

Eiendomsadvokat Andreas Møller tar saker i Oslo og omegn

Søker du en eiendomsadvokat i Oslo, kan du kontakte Advokatfirmaet Møller. Vi har fremmet og fått medhold i en rekke krav i forbindelse med kjøp og salg av eiendommer i hovedstaden.

Vi ser behovet for eiendomsadvokater i Oslo er stort ut fra omfanget av saker som blir behandlet i Oslo Tingrett. I denne artikkelen ser vi på noe av det du bør tenke på i forbindelse med valg av eiendomsadvokat.

Forsikringer kan dekke utgifter til eiendomsadvokat

Det er flere typer forsikringer som kan dekke kostnader til advokater i boligsaker. De vanligste er

Eierskifteforsikringen er selgers forsikring. Den skal sikre selger dersom det kommer reklamasjoner fra kjøper i ettertid. Den kan også dekke erstatning eller prisavslag til kjøper.

Boligkjøperforsikringen kan tegnes av kjøper før kontraktinngåelsen. Hvis det viser seg at kjøper finner mangler ved boligen etter kjøpet, kan han henvende seg til en fritt valgt eiendomsadvokat for å få hjelp.

Også en vanlig innboforsikring kan dekke advokat ved reklamasjon på bolig. Det vil imidlertid være en øvre grense for kostnadene og høyere egenandel enn for en boligkjøperforsikring.

Hva klages det på ved boligkjøp i Oslo?

I Oslo er det flere leiligheter enn det er hus, naturlig nok. Samtidig er det en overvekt av gamle bygninger, som kan generere en rekke klager.

Vann- og fuktskader og skadedyr som skjeggkre dominerer klagestatistikken. Dette er også svært kostnadstunge saker.

Vannskader koster det betydelig å utbedre. Forekomsten av skjeggkre eller andre skadedyr på den annen side senker boligens markedsverdi betraktelig. I slike tilfeller kan kjøper ofte vinne fram med erstatningskrav eller krav om prisavslag. Noen ganger ender det også med heving av hele kjøpet.

Når trenger du eiendomsadvokat i Oslo?

Etter den nye avhendingsloven som trådte i kraft i januar 2022, er det en egenandel inntil 10 000 kroner for reklamasjon for mangler på kjøp av bruk bolig.

Dersom du har mistanke om en mangel hvor kostnaden overskrider dette, bør du umiddelbart melde fra til selger. Det er ikke nødvendig å kontakte advokat først, eller utrede mangelen. Det viktigste er at du oppfyller meldefristen.

Når du har avklart mangelen nærmere og oppnådd kontakt med selgeren, kan du vurdere å søke hjelp hos en eiendomsadvokat.

Spesielt dersom det er snakk om store summer, og selger har tilgang på advokat gjennom eierskifteforsikring, er det grunn til å benytte en eiendomsadvokat.

Dersom du er dekket av forsikringer, kan du også engasjere en advokat helt fra starten.

Advokatfirmaet Møller – lang erfaring med eiendomssaker i Oslo

Når du velger eiendomsadvokat teller erfaring mye. Alle bygninger er forskjellige, og få skader eller mangler kan anses å være identiske.

Det er også mange saker det ikke er noe fasitsvar på. Det vil si at man må til retten for å få en løsning.

Her teller det mye å ha god kjennskap til rettspraksis på området, og ikke minst evnen til å vurdere et skadeomfang og å tolke skaderapporter. Svært mange saker ender med forlik i kjøpers disfavør fordi eierskifteforsikringsselskapets advokater kjører en utmattingstaktikk mot en kjøper uten omfattende kunnskaper om jus og bygningsteknikk.

I tillegg til klager i forbindelse med kjøp og salg av bolig, jobber vi også med andre eiendomsrelaterte saker som reklamasjoner på håndverkertjenester og lignende.

Ta kontakt med oss per telefon eller kontaktskjemaet, og vi gir deg en fri innledende konsultasjon vedrørende din sak.

Kilder:

Simonsen, Lasse. Prisavslag og erstatning for mangler ved fasteiendom. Gyldendal, 2019.

Trygve Bergsåker. Kjøp av fast eiendom: med kommentarer til avhendingsloven. Norges eiendomsmeglerforbund 2013 5. utg.

Vanlige spørsmål

Hvor finner jeg en eiendomsadvokat i Oslo?

Det er flere advokater som driver med eiendomsrett i Oslo, deriblant Advokatfirmaet Møller som kan kontaktes på denne siden.

Dekkes eiendomsadvokat i Oslo av forsikringen?

Ja. Du kan få dekket advokathjelp av eierskifteforsikring, boligkjøperforsikring eller ved en vanlig innboforsikring. Kontakt oss hvis du er i tvil om hva forsikringen dekker.

Kan alle advokater ta eiendomssaker?

I prinsippet ja, men spesialisering og erfaring på området teller tungt.

 

Del innlegg :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss i dag!

Vi er tilgjengelige for å hjelpe deg. Se mer på vår kontaktside.

Har du en eiendomssak?

Ta kontakt for en inntil 30 minutters gratis og uforpliktende førstevurdering av saken din.